Over Helena

Helena van DijkNa de middelbare school studeert Helena van Dijk aan de Academie voor Lichamelijke Opvoeding te Amsterdam. Ze staat vijf en een half jaar voor de klas op het middelbaar onderwijs als gymnastiekdocent. Ze weet echter dat ze een zeer blessuregevoelig beroep uitoefent dat ze niet altijd wil blijven doen en besluit opnieuw te gaan studeren. De uitslag van een begaafdheidsonderzoek te Leiden en haar eigen positieve ervaring met homeopathie doen haar besluiten de sociale gezondheidszorg als richting te kiezen en homeopathie te gaan studeren. Helena studeert in ’99 af aan de School voor Homeopathie te Amersfoort, een zesjarige opleiding waar specifiek tot klassiek homeopaat wordt opgeleid. Vanaf dat moment is ze aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Klassiek Homeopaten. Maar reeds in het derde jaar van haar studie begint zij al met behandelen van cliënten en het opbouwen van de praktijk.

Op dit moment is ze fulltime homeopaat en heeft ruime praktijkervaring opgebouwd. Ze houdt zich op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de homeopathie door jaarlijks goede bijscholing te volgen en maandelijks aan een homeopatenoverleg deel te nemen. Ze werkt met nieuw ontwikkelde middelen als dat nodig is zoals bijvoorbeeld lanthaniden. Dit zijn homeopathische middelen van elementen die een specifieke affiniteit hebben met het immuunsysteem en auto-immuunziektes kunnen begeleiden.

In 2011 haalde zij haar diploma Orthomoleculaire Geneeskunde en volgde daarna de opleiding voor PNI-therapeut (klinische psycho neuro immunologie) bij stichting NaturaFoundation.

Naast het werken met cliënten volgt zij een management cursus die haar helpt het werk en haar doelen te onderkennen en zo te organiseren dat de geleverde zorg zo volledig en efficiënt mogelijk is.

Behalve in het Nederlands kunnen als dat gewenst is, de consulten ook in het Engels worden gehouden.