Parasieten

Parasieten detox. (niet voor jonge kinderen en zwangeren!)

We hebben allemaal parasieten. Ze komen vaak mee met ons eten en dat is op zich niet erg. Een adequaat immuunsysteem ruimt het op. Tegenwoordig kun je op YouTube prachtige filmpjes zien van witte bloedcellen die achter parasieten aanjagen en ze ‘opeten’ zoals hier; https://www.youtube.com/watch?v=iZYLeIJwe4w. Ons lichaam is een wonder!

Misschien weet u nog dat ik 2 jaar geleden heel veel parasieten had, een derde van mijn rode bloedcellen was er mee bedekt. Geschokt was ik en bang dat het toch de Borelia bacterie was. Behalve dat ik het advies had gekregen eindelijk eens mijn eigen ruimte in te nemen en niet uit te zoeken welke bacterie het was heb ik met een antiparasieten programma op een zapper gewerkt en een parasietenkuur gedaan.

De laatste tijd, ik weet niet waarom, krijg ik veel vraag naar die parasietenkuur. Dus bij deze de informatie daarover:
Deze kuur bestaat uit drie kruiden. Je kunt er twee van in capsulevorm krijgen maar 1 moet in tinctuur. De twee kruiden in capsulevorm zijn Alsemkruid en Kruidnagel. Door deze kruiden samen met Zwarte Walnoottinctuur in te nemen wordt de levenscyclus van parasieten doorbroken en sterven ze.

Alsemkruid, ook wel wormkruid genoemd (niet verwarren met boerenwormkruid dat uit dezelfde familie komt), heeft een bittere smaak door de absinthine en het op THC lijkende terpeen Thujon. Door de Thujon met alcohol te drinken kan het een licht hallucinerende werking hebben, maar je moet er dan wel heel veel van drinken voor je wat merkt hoor. Vincent van Gogh schijnt er zo’n beetje verslaafd aan geweest te zijn, tenminste, aan Absint wat een drank is waar ook nog andere planten in gebruikt werden.

Het werkt vooral tegen rondworm en aarsmaden. Maar ook sterk bij infecties en niet goed functioneren van het spijsverteringskanaal. Een onderzoek bij patiënten met prikkelbare darmsyndroom liet zien dat 18 van de 20 patiënten na het stoppen van hun reguliere ontstekingsremmers vooruit gingen en geen klachten meer hadden na het doorgaan met de Wormkruid capsules waar bij de controle groep die ook stopte met hun ontstekingsremmers dat niet hadden of juist verergerden.

Absint komt uit de familie van de Bijvoet. De romeinen stopten het samen met weegbree in hun schoenen als ze vermoeide voeten hadden. Maagzweren werden er vroeger mee opgelost en het werd het ook gebruikt om zwangerschappen af te breken dus niet gebruiken bij zwangerschap! Ook jonge kinderen kun je beter knoflook geven, daar houden parasieten ook niet van. Ook bij malaria en zelfs kanker heeft het zijn diensten bewezen door een einde cel, einde levenscyclus programma in te zetten.

Kruidnagel behoort tot de familie van Mirtefamilie en wordt gebruikt in kruidenbitters waar het de bittere smaak onder andere aan geeft. Ook geeft het een heerlijke geur aan wierook. De boom bevat eugenol dat een pijnstillende werking heeft. Vroeger werd het veelvuldig gebruikt bij kiespijn, tegenwoordig gaan we dan naar de tandarts om de ontsteking op te lossen. Bovendien werkt de werkzame stof caryophyleen ook levensbekortend bij tal van parasieten als virussen en parasieten van malaria, schurft, schimmels, shigella, staphylococcus en streptococcus. Het ‘klaart’ parasieten, het maakt ze doorzichtig. Het dood parasieten. Ook krijg je er ‘schoon’ bloed van. Het werd gebruikt bij cholera, tbc, malaria en schimmelinfecties.

Zwarte Walnoot komt uit de Akkernootfamilie. De werking zit in de stof is juglon dat toxisch is voor veel wormen en parasieten. Zwarte Walnoot werd buiten dat ook ingezet voor wratten, psoriasis en schimmelinfecties. Niet zo gek eigenlijk, bomen hebben altijd wel te doen met schimmels en in de homeopathie zien we dat middelen ervan nuttig kunnen zijn bij deze omdat er een natuurlijk afweermechanisme voor aanwezig is. De tannines in Zwarte Walnoot zijn samentrekkend en kunnen ook weer zwangerschappen afbreken dus niet gebruiken bij zwangerschappen.

Hoe te gebruiken?
Er zijn verschillende protocollen en bij de meeste is er een opbouw in de inname. Ik gebruik het volgende protocol waarbij ik nog anderhalve maand wekelijks inneem en daarna stop. Ik herhaal het liever een half jaar later nog een keer.

 • Zwarte Walnoot tinctuur(Vitals of Clarke)vlak voor de maaltijd: 4 dagen lang 4 druppels, dan 2 dagen 8 en vanaf dan 1 x per week 8 druppels
 • Alsemkruid (Vitals) op een lege maag innemen: per 2 dagen opbouwen van 1 naar 6 capsules. Daarna nog 4 dagen 7 capsules en vanaf dat moment 1 x per week.
 • Kruidnagel tijdens de maaltijd innemen: in 3 dagen opbouwen van 3 x 1 naar 3 x 3 capsules met de maaltijd. Dan nog 1 dag 7 capsules en daarna over naar 7 capsules 1 x per week.

Schrijf het voor jezelf uit in een schema en streep af welke dag je hebt gehad.

Het volgende schema is van Moritz en werkt ook prima:
Zwarte walnoot 20 ml (Vitals, 15,95 euro) Vlak voor de maaltijd innemen.

 • 1e dag: 1 druppel in wat water en opdrinken
 • 2e dag: 2 druppels in wat water en opdrinken
 • 3e dag: 3
 • 4e dag: 4
 • 5e dag: 5
 • 6e dag; 2 theelepels in wat water en opdrinken
 • 7e dag: idem en vanaf nu dit 1 x per week herhalen

Alsemkruid (Vitals 13,95 euro 100 capsules), ook wel Wormwood genaamd

 • 3 per dag vlak voor een maaltijd

Kruidnagel (Vitals, 17,95 euro 180 capsules), ook wel cloves genaamd

 • 3 per dag vlak voor de maaltijd innemen