Orthomoleculaire Ondersteuning

In een aantal gevallen is het nuttig om het lichaam te ondersteunen met aanvullende voedingssupplementen. Uit een onderzoek in Amerika bleek bijvoorbeeld dat kinderen uit arme buurten die slecht aten en niet orthomoleculair ondersteund werden agressiever waren dan kinderen die wel orthomoleculair werden ondersteund. Maar ook in geval van een aantal ziektes kan een voedingssupplement sneller herstel bewerkstelligen.

In de praktijk wordt voornamelijk gewerkt met het merk Bonusan omdat dat is samengesteld uit natuurlijke vitaminen en mineralen. Niet natuurlijke vitaminen en mineralen zijn minder effectief, worden moeilijker opgenomen door het lichaam en zijn moeilijker uit te scheiden. Over het algemeen zijn natuurlijke voedingssupplementen duurder dan de niet natuurlijke maar hebben veel meer effect. Vaak bereik je met een halve dosering meer dan met een dagelijks ingenomen kwalitatief minder product.

Naast orthomoleculaire producten zijn ook zalven en olie van Corpus Care te verkrijgen.

De orthomoleculaire producten en zalven worden ingezet als ondersteuning van de homeopathische behandeling. Het is echter altijd aan de patiƫnt of hij deze producten wil aanschaffen.